O NAMA

Unison World je međunarodni projekt u kojem se glazba i glazbena umjetnost koristi kao platforma ujedinjenja i socijalne uključenosti ranjivih skupina društva kroz animaciju, rehabilitaciju i edukaciju s ciljem postizanja veće kvalitete života kao i poticanje glazbenog izvođenja i stvaralaštva.

 

Kroz vokalno-instrumentalni pristup naš glazbeni program prilagođava se potrebama svakog korisnika a sve u svrhu poboljšanja psiho-fizičkog stanja korisnika. Glazba može pomoći djetetu s autizmom da ostvari komunikaciju, otključati sjećanja onima koji boluju od demencije, potaknuti razvoj talenta i probuditi osjećaj vrijednosti kod osoba s posebnim potrebama. 

 

Pokazalo se da glazba pozitivno utječe i na smanjenje tjeskobe, opuštanje, umanjivanje stresa i mišićne napetosti, smanjenje osjećaja boli, poboljšanje imunološkog sustava, razvijanje neverbalnih komunikacijskih vještina i kreativno izražavanje. U rukama naših stručnjaka glazba postaje ljekovito rehabilitacijsko sredstvo kod socijalnih, emotivnih, kognitivnih i tjelesnih poteškoća. Naše višegodišnje iskustvo pokazuje njenu učinkovitost u liječenju psihičkih i duševnih poremećaja, kod djece i odraslih s posebnim potrebama, u defektologiji, socijalizaciji ranjivih skupina društva poput starijih i nemoćnih osoba, napuštene djece i izbjeglica.

 

Povezujući glazbenike i najranjivije skupine društva na poseban način donosimo glazbu kroz individualne ili grupne glazbene radionice u kojima, ovisno o potrebama korisnika, glazbenici djeluju kao animatori ili glazbeni terapeuti.

 

Glazba ima moć povezivati ljude i transformirati društva. Kao medij ona povezuje pojedince, senzibilizira javnost i obnavlja čitave zajednice. Naša vizija je svijet u kojem je glazba kao voda, dostupna svima kojima je potrebna. Naša misija je donijeti glazbu koja mijenja život do što više ljudi koji su u potrebi.